De Buurtwinkel bestaat 30 jaar

Beste bestuurder of oud-bestuurder,

samenwerkingspartner, ex-medewerker,

bezoeker van nu of van vroegere tijden,

Beste sympathisant,

Haar medewerkers namen hem al elke weekdag, maar 6 december 2013 stapt de Buurtwinkel eindelijk ook zelf op tram 3. Toegegeven, het ‘Project Bijstandswijk’ schoot al wortel aan het einde van de jaren zeventig, en het is niet dat we die datum argeloos hebben laten voorbijgaan, nee helemaal niet, maar dat stond niet in de statuten, en als we de statuten volgen, wat wij uiteraard getrouw plegen te doen, kunnen we tenminste nu nog eens een goed feestje vieren, niwaar?

It ain’t where you at, it’s where you from’, zei ooit iemand. Of was het omgekeerd? Alleszins, where we’re from: de Bijstandswijk; where we’re at, sinds een goed decennium is dat hartje Anneessenswijk. Van huisjesmelkerij en de strijd tegen uitzettingen over projecten rond jongensprostitutie, de oprichting van kook-, bewoners- en artiestengroepen tot het stapsgewijs opknappen van de wijk via vergroenings- en verfraaiingsacties en klusjes bij de mensen thuis: de rode draad door alles wat de Buurtwinkel al gedaan heeft is bewoners versterken, aanwezige talenten doen openbloeien, en blijvende maatschappelijke verandering afdwingen.

Af en toe is terugkijken goed. Niet om op onze lauweren te rusten – al willen we eren wie ere toekomt – maar vooral omdat een adempauze nieuwe energie brengt. Voor de komende dertig jaar bijvoorbeeld. Wie weet waar, en waarrond de Buurtwinkel dan actief zal zijn.

Van harte welkom dus, op vrijdag 6 december vanaf 17u, voor een drankje, een hapje, Een weerzien met oude bekenden en een overzicht van onze (en uw?) dertig eerste jaren werk!

30JBW JPG

Navigation dans un article

Votre commentaire

Entrez vos coordonnées ci-dessous ou cliquez sur une icône pour vous connecter:

Logo WordPress.com

Vous commentez à l’aide de votre compte WordPress.com. Déconnexion /  Changer )

Image Twitter

Vous commentez à l’aide de votre compte Twitter. Déconnexion /  Changer )

Photo Facebook

Vous commentez à l’aide de votre compte Facebook. Déconnexion /  Changer )

Connexion à %s

%d blogueurs aiment cette page :